У ЗСУ повідомили про просування української армії на Луганщині

Завдяки контратаці ЗСУ змогли пройти на 400 м на Сватівському напрямку в Луганській області. Про це повідомив командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський.

За його словами, росіяни посилили свої угруповання штурмовими загонами “Шторм Z”, які складаються з ув’язнених і перейшли до ведення наступальних дій у районах Максютівка, Новоселівське, Куземівка, Макіївка, Білогорівка, Спірне:

“Робота безпосередньо в районах бойових дій спрямована на оперативне вирішення проблемних питань на місці. Це дає можливість володіти реальною обстановкою на місцях, а не за рапортами чи доповідями. У ході живого спілкування з командирами підрозділів ми розробили та реалізуємо нові підходи та бачення якнайшвидшого досягнення успіху”. на окремих ділянках фронту.

Сирський додав, що такі дії потребують ретельного планування та підготовки військовослужбовців:

“Хочу відзначити роботу підрозділу 92 окремої механізованої бригади, який не тільки відбив атаку ворога на Сватівському напрямку, але й успішно контратакував і на його “плечах” просунувся вперед на 400 метрів. Інший приклад, це успішні дії військовослужбовців 80 окремої десантно-штур які щодня, крок за кроком, грамотними тактичними діями звільнили значну ділянку території у районі Іванівського лісу”.