Генерал ЗСУ озвучив плани військ рф щодо Бахмуту

У російських військових у Бахмуті Донецької області плачевне становище. Про це заявив генерал армії України, екс-глава Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж.

За його словами, ЗСУ йти в лобову атаку на Бахмут не планують:

Ми будемо проводити операцію на флангах – ця стратегія продовжує зараз розвиватися, це і на півдні і на півночі Бахмута. У даній ситуації ми не тільки просуваємося, але ми саме повертаємо нові висоти. Це перша складова, яка саме показує, що ворог потрапив у напівоточення”.

Також Маломуж висловив думку, що росіяни можуть вийти з міста, оскільки його утримувати дуже важко.

“Ворог втрачає моральний дух, там їх намагаються у будь-який спосіб утримати або підкріпити якимись коштами. Але ми вже освоїли тактику знищення резерву, який вони підтягують на конкретний напрямок. Ось ми зараз так працюємо. Ми якраз проводимо контрнаступальні операції тактичного рівня та увагу противника він відволікаємо на Бахмутському, Мар’їнському, Лиманському, Авдіївському напрямах ” .

Крім того, генерал назвав Бахмут своєрідним майданчиком, на якому загарбники потрапляють під вогонь ЗСУ:

“Бахмут був символом хоч якихось успіхів окупантів. Але тепер ми їх там знищуємо. Тому росіяни мають перспективу втратити Бахмут. Вже є дані розвідки, що вони тікатимуть із міста, здавати його”.