Як працює однофазний асинхронний електродвигун

Однофазний електродвигун – це прилад, який підключають до мережі однофазного змінного струму. Його принцип роботи було винайдено та описано ще біля 100 років тому. Втім, за цей час механізм помітно еволюціонував, завдяки чому активно використовується у різних сферах промисловості Давайте розглянемо усі характеристики особливості конструкції та роботи, які мають однофазні електродвигателі.

Характеристики та принцип роботи однофазного електродвигуна

Однофазні електродвигуни складаються з таких елементів:

  • ротора;
  • статора з обмоткою, яка може бути основною або ж допоміжною.

Принцип роботи подібного механізму максимально простий: завдяки змінному магнітному полю ротор, що уже початково обертається, продовжує обертальні рухи у заданому напрямку. Електромагнітна індукція стає причиною виникнення в стрижнях деталі електричного струму. Тобто ротор має досягнути потрібної швидкості і після цього продовжує обертатися за нею.

Ціна приладів буде залежати від різних чинників: виробника, характеристик та матеріалів, потужності тощо. Тут краще не економити, а підбирати надійні моделі, здатні витримувати часту експлуатацію та підвищене навантаження.

Де використовують однофазний асинхронний двигун

Сучасні однофазні електродвигуни відрізняються між собою за потужністю, габаритами, класами енергоефективності/ізоляції/захисту, а також типами кріплень. Головне підбирати сертифіковані прилади, які відрізняються надійним міцним корпусом та можуть працювати навіть в екстремальних умовах. З такого боку себе зарекомендували, наприклад, моделі польського бренду PROMOTOR.

1-фазний електродвигун може використовуватися як на великих промислових об’єктах, так і для виконання побутових задач. З його допомогою вдається облаштувати роботу вентиляторів, компресорів, верстатів, насосів та іншого типу устаткування.

Перш ніж купити однофазний електродвигун, варто ознайомитися з усім асортиментом, представленим сьогодні на ринку, прочитати опис товару та визначитися із ключовими характеристиками. Це можна зробити за посиланням https://impexatc.com.ua/elektrodvyguny-tryfazni-ta-odnofazni/elektrodvyguny-odnofazni/.

В Україні найбільше поширеними є електродвигуни італійського виробництва. Вони відрізняються широким асортиментом, універсальністю та високими показниками надійності.