У британській розвідці прогнозують проблеми у військ росії через втрати авіації в Україні

Внаслідок успішного удару ЗСУ за допомогою ракет ATACMS по захопленій Росії території України було знищено 14 вертольотів російських окупантів, що базувалися на аеродромах у Бердянську (Запорізька область) та Луганську. Про це повідомляє міноборона Британії.

За даними британської розвідки, такі втрати суттєво вплинуть на можливості російської армії у проведенні оборонних та наступальних дій у цих напрямках:

“Бердянськ використовувався як основна передова оперативна база на південному напрямку, що забезпечує і логістичні, і наступальні/оборонні можливості. Якщо це підтвердиться, цілком можливо, що ці втрати вплинуть на здатність Росії як захищатися, так і вести подальшу наступальну діяльність у цьому напрямі”.

У відомстві вважають, що на даний момент через значне завантаження російського військово-промислового комплексу підтверджені втрати у гелікоптерах буде складно відновити:

“Ця втрата також, ймовірно, створить додатковий тиск на російських авіаторів, які вже майже напевно страждають від бойового виснаження і проблем з технічним обслуговуванням через непередбачувану затяжну кампанію. Існує реальна ймовірність того, що цей удар змусить Росію знову передислокувати свої оперативні бази і вузли управління та контролю далі лінії фронту, збільшуючи навантаження на логістичні ланцюжки.