Естонія готується до закриття кордону з рф

Росія намагається використати мігрантів як зброю, однак такі спроби — постріл собі в ногу. Таку думку в прямому ефірі телеканалу FREEДОМ висловив експерт Українського інституту майбутнього Ігор Попов.

Він зазначив, що Естонія робить “останнє попередження” Росії, готуючись до можливого закриття контрольно-пропускного пункту в Нарві, яку розділяє з російським Івангородом 100-метровий міст. Закриття КПП, на думку Попова, вдарить по самих росіян.

“Естонія, в принципі, цих контрольних пунктів особливо не потребує. Я був у Нарві, я бачив цей КПП між Нарвою та Івангородом. Там є досить вузька річка, і там міст завдовжки 100 метрів. Цим мостом вони всі ходять і їздять. І для мешканців Івангорода є полегшений порядок перетину кордону. Є розділені сім’ї, є малий бізнес, який грає з різницею в податках та цінах, і все возить. І справді, якщо Естонія закриє КПП у Нарві, то постраждають якраз росіяни. Тому спроби застосувати гібридну зброю закінчуються як постріл у ногу собі та подальшою ізоляцією Росії від Європи та від світу”, — заявив він.

Гість ефіру вважає, що кілька десятків і навіть сотень мігрантів, яких РФ використовує для створення кризи на фінському кордоні, — “укус комара” для Європи. Адже вона вже прийняла їх “пару мільйонів”. Але інформаційний ефект від міграційної атаки на кордон Фінляндії був.

“Інформаційний ефект насправді був. Це потрапило у новини. А в Європі зараз досить гострі дебати щодо подальшого прийняття мігрантів, і тому Європа реагує швидко. Хтось, як Фінляндія, вже закрили кордон, а хтось, як Естонія, робить останнє попередження”, — прокоментував Ігор Попов.