Ізраїль створить новий гуманітарний коридор для евакуації мешканців Сектору Газа

У ЦАХАЛ оголосили про тактичну паузу у військовій діяльності для евакуації населення з Гази.

Армія оборони Ізраїлю заявляє, що гуманітарні паузи на півночі Сектору Газа будуть продовжені і сьогодні, щоб забезпечити безпечну евакуацію палестинських арабів на південь.

Про це повідомляє Times of Israel.

Підполковник Авіхай Адраї, офіційний представник ЦАХАЛу під час прес-конференції на каналі X повідомив, що дорога Салах-ад-Дін буде відкрита для руху в південному напрямку до 16:00.

Адраї закликає мешканців районів міста Газа, таких як Тель-ель-Хава, Сабра, західний Зейтун, Шеджайя та Туффа, скористатися наданим коридором для безпечного переміщення до “гуманітарної зони” в районі Аль-Мавасі на півдні Гази.

“Ми закликаємо вас терміново евакуюватися, тому що ваше перебування там становить небезпеку”, – наголосив він.

Крім того, Адраї зазначив, що ЦАХАЛ розпочне “тактичну паузу у військовій діяльності” у таборі Аль-Шабура, розташованому неподалік Рафаха на півдні Гази, з 10:00 до 14:00 у “гуманітарних цілях”.

Ізраїльська армія, співпрацюючи з Управлінням координації та зв’язку Гази, успішно доставили понад 6000 літрів води та понад 2300 кг продуктів харчування, включаючи рибу, консерви, хліб, спреди та фініки.

Ця гуманітарна ініціатива проводилася паралельно з активними заходами щодо забезпечення безпеки та боротьби з терористичною загрозою всередині медичного закладу.