Бразилія розгортає війська через небезпеку вторгнення з Венесуели

Армія Венесуели, щоб напасти на сусідню Гаяну, може пройти через територію Бразилії. Там вже заявили про розгортання військ біля кордону.

Про це повідомляє BBC. Напередодні лідер Венесуели Ніколас Мадуро попросив державну нафтову компанію видати ліцензії на видобуток нафти у багатому на нафту регіоні Ессекібо та запропонував Національній асамблеї ухвалити законопроєкт про те, щоб ця територія стала частиною Венесуели.

Ці заходи викликають занепокоєння в усьому регіоні. Війська Гаяни перебувають у стані підвищеної готовності, а бразильська армія заявила, що перекидає більше сил до прикордонного міста Боа-Віста, столиці штату Рорайма.

Видання додає, що через складну місцевість венесуельським солдатам, або увійти до Ессекібо, доведеться пройти через територію Бразилії.

Повідомлялося, що бразильська армія заявила про посилення своєї присутності у регіоні в рамках зусиль з «гарантування недоторканності території».

Нагадаємо, президент Венесуели Ніколас Мадуро оголосив анексію регіону Західної Гайани Ессекібо і включив його як окремий штат у територію країни.