У ЗСУ розповіли про нову тактику росіян під Лиманом

Російські війська на Лиманському напрямі почали проводити масовані атаки, використовуючи під час наступальних операцій нову тактику. Про це заявив старший лейтенант, начальник служби зв’язків із громадськістю 21 ОМБР Сергій Дубров.

За його словами, на Лиманському напрямі протягом останнього тижня відбулася активізація росіян із використанням нової тактики:

“Всі чули про “м’ясні штурми”, коли росіяни кидають, умовно кажучи, в атаку 100, по суті самогубців, сподіваючись, що кілька десятків, які виживуть десь зможуть закріпитися. Зараз ми спостерігаємо фактично такі самі “м’ясні штурми”, але із застосуванням бронетехніки – тобто велика кількість танків, бойових машин піхоти, бронемашин рухається в наш бік, сподіваючись, що не всіх ми встигнемо знищити і якісь з них дійдуть до рубежів і закріпляться, що призводить до величезних втрат бронетехніки – тепер на м’ясо. вони пускають власне залізо.

Військовий уточнив, що за останні тижні росіяни нагромадили ударний кулак, яким намагаються прорвати оборонні позиції ЗСУ, використовуючи звичну для них тактику. При цьому окупанти в районі Лимана Донецької області посилили свої позиції, що може загрожувати місту. Дібров наголосив:

“Для них місто Лиман дуже важливе, болюче через втрату його рік тому”.