Вашій дитині потрібен самокат

Наразі за вікном зима, але дні минають дуже швидко й зовсім скоро можна буде насолоджуватися довгоочікуваним весняним теплом. У перші весняні сонячні дні сидіти вдома зовсім не хочеться, а сімейна прогулянка в парку приносить задоволення. Тож саме час подбати про іграшки та аксесуари, які зроблять прогулянки з дитиною не тільки веселими та активними, а й дійсно корисними. Насамперед мова йде про самокат, який є не тільки транспортним засобом, а і справжнім тренажером, що позитивно впливає на опорно-руховий апарат дитини та вдосконалює координацію рухів. Це універсальний транспортний засіб, який може використовуватися дітьми з двох років. З огляду на великий асортимент моделей та доступні ціни на самокати, знайти підходящий варіант для своєї дитини буде зовсім не складно.

Реальна користь для здоров’я

Самокатні прогулянки позитивно впливають на настрій дитини та сприяють покращенню її фізичного стану.

Зміцнення м’язової системи

Під час катання на самокаті «працює» вся м’язова система ніг, усього 1-2 години таких вправ можуть бути прирівняні до професійного тренування в залі. З огляду на те, що для малюка це є веселою забавою, а не обов’язковим заняттям, користі від подібного навантаження стає ще більше.

Укріплення серцево-судинної системи

У чому основна користь від фізичної активності? Під час виконання певних вправ посилюється кровообіг та збільшується частота дихання, завдяки чому кожна клітина організму отримує достатню кількість кисню. А саме кисневий голод є основною причиною зниження імунітету та погіршення загального стану здоров’я. Коли дитина катається на самокаті активізується процес природної вентиляції легень, саме тому педіатри радять такий активний відпочинок маленьким пацієнтам, що страждають від патологій органів дихання.

Покращення координації рухів та розвиток вестибулярного апарату

Під час катання на самокаті юному райдеру необхідно постійно бути уважним та сконцентрованим, щоби контролювати процес руху. У сукупності це позитивно впливає на загальну координацію рухів, можливості вестибулярного апарату, і, навіть, сприяє розвитку зору. До того ж діти, які з раннього віку катаються на самокаті, набагато легше вчаться в майбутньому їздити на двоколісному велосипеді та без проблем опановують управління іншими транспортними засобами.

Зменшення рівня стресу

Будь-яка фізична активність сприяє збільшенню рівня гормону серотоніну, який безпосередньо впливає на емоційний стан та настрій людини. Постійні тривоги та загрози негативно впливають на психоемоційний стан кожного українця, тож варто допомогти своєму малюкові боротися з негативними емоціями та залишатися в гарному настрої. Купити дитячий транспорт, який позитивно впливатиме на фізичне та емоційне здоров’я, можна в інтернет-магазині Алло.юа у Львові.

Розвиток соціальних навичок

Самокат може виступати інструментом для покращення соціальних навичок. Спільні катання, дружні перегони та обговорення власних вражень стануть платформою для формування стійких дружніх відносин.