Байден жорстко відреагував на загрозливі заяви Трампа про НАТО

Президент США Джо Байден прокоментував скандальну заяву Дональда Трампа, в якій той розповів, як погрожував країнам НАТО, що підбурюватиме Росію до нападу, якщо вони не робитимуть внесків до Альянсу. Американський лідер назвав його “корисним поплічником Путіна”.

Про це Джо Байден написав на своїй сторінці у соціальній мережі Х (колишній Twitter). У цьому посту він пояснив, чому Україна така важлива.

“Хочете знати, чому Україна важлива? Тому що, як ви бачите, Путін та його корисні поплічники дивляться на значніші призи”, — написав він.

Інші коментарі

Варто додати, що раніше на висловлювання Трампа вже відреагував представник Білого дому Ендрю Бейтс. Про це повідомляє Радіо Свобода.

“Заохочувати вторгнення вбивчих режимів до наших найближчих союзників є жахливим і безпідставним. Це ставить під загрозу національну безпеку США, глобальну стабільність і нашу економіку”, — сказав він.

Також свою думку щодо цього висловлював заступник міністра закордонних справ Польщі Анджей Шейна, пише Onet.

“Навіть враховуючи умови гарячої виборчої кампанії в США, ту частину заяви, в якій Дональд Трамп чітко сказав, що він навіть “заохочуватиме” Росію до конфлікту та нападу, це перетин певних кордонів, які ніколи не можна переходити… І загроза невиконання зобов’язань за статтею 5 НАТО”, — підкреслив Шейна.