Німеччина нарощує обороноздатність через загрозу з боку Росії

Глава Міноборони Німеччини Борис Пісторіус розповів про збільшення військових витрат до рекордних 72 млрд. євро. Він зазначив, що вперше за десятиліття було виконано вимогу НАТО витрачати щонайменше 2% економічного виробництва на оборону.
Про це пише видання Tagesschau, посилаючись на бюджетні дебати в Бундестазі.

Борис Пісторіус попередив, що “імперіалістичні прагнення путіна” не закінчаться в Україні і що путін хоче продовжувати розширювати кордони. Тому німецька підтримка України має продовжуватись. Водночас обороноздатність Бундесверу також має бути знову розширена, наголосив Пісторіус.

“Нам потрібен сильний Бундесвер, який також діє як стримуючий фактор”, – сказав Пісторіус, наголосивши, що запобігти війні можуть лише ті, хто до неї готується.
Міністр вітав той факт, що завдяки рекордним видаткам у 72 мільярди євро вперше за десятиліття було виконано вимогу НАТО витрачати не менше двох відсотків економічного виробництва на оборону.
“Бюджет на оборону має збільшуватись постійно”, – сказав глава Міноборони ФРН.
За словами Пісторіуса, витрати на оборону становлять 2,1 відсотка економічного виробництва.. Це включає мільярдні виплати із спеціального фонду Бундесверу, створеного після нападу Росії на Україну обсягом 100 мільярдів євро.