Путін готується воювати проти країн Балтії – Financial Times

Російський диктатор Володимир Путін готується до війни проти країн Балтії.

Про це сказав високопоставлений український чиновник, який заявив, що Київ має переконливі дані розвідки стосовно намірів Кремля, передає Financial Times.

“Путін просто не може зупинитися”, – цитує видання неназваного чиновника.

Тим часом служба зовнішньої розвідки Естонії цього тижня заявила, що Росія має намір подвоїти кількість своїх військ, розміщених уздовж кордону з країнами Балтії та Фінляндією.

Подібна активність може свідчити про потенційний воєнний конфлікт з Північноатлантичним альянсом протягом наступного десятиліття.

“Путін робить все, про що говорить. І єдине, що може його зупинити – це політика сили. Це єдине, що він розуміє”, – сказав голова Мюнхенської конференції з безпеки Крістоф Хойсген.

Раніше Путін поскаржився, що росіян у балтійських країнах нібито “викидають за кордон”. За його словами, це “дуже серйозні речі”, які буцімто стосуються безпеки Росії. Тому, російський диктатор не вигадав нічого кращого, ніж пригрозити країнам Балтії.

Напередодні виборів президента Росії окупантам вкрай необхідно представити захоплення Авдіївки як “перемогу”.

Потенційне захоплення ворогом населеного пункта на Донеччині не матиме оперативного значення, вважають експерти американського Інституту вивчення війни (ISW). Однак, якщо ЗС РФ захоплять Авдіївку, Кремль отримає інформаційну перемогу.