Турецькі банки почали закривати рахунки російським компаніям

Російські компанії та фізособи зіткнулися з проблемами в турецьких банках – їм закривають рахунки та посилюють вимоги для їх відкриття.

Російські компанії зіткнулися із закриттям своїх рахунків у деяких турецьких банках. Про це в середу, 31 січня, повідомили «Ведомости» з посиланням на бізнесменів, які торгують з Туреччиною, фінансових консультантів та представників ділових об’єднань.

Крім того, деякі банки почали пред’являти підвищені вимоги до фізичних осіб, які бажають відкрити в них рахунок.

Наприкінці 2023 року президент США Джо Байден підписав указ, який дозволив міністерству фінансів країни у спрощеному порядку карати банки, які порушують санкції проти росії, накладені на неї через вторгнення в Україну.

За словами джерела видання, через загрозу внесення до чорного списку владою США багато турецьких банків почали закривати рахунки значної частини компаній і російських банків, з якими у них були відносини.

Крім того, як розповів власник одного з великих торгових брокерів, банки Туреччини почали закривати рахунки російським компаніям ще у 2022 році, але зараз цей процес посилився і тепер зачіпає не лише компанії, які потрапили до списків санкцій.

Під удар потрапляють і фізичні особи – турецькі банки також посилили вимоги до фізичних осіб, які хочуть відкрити в них рахунок. Від нових клієнтів вимагають підтримки високого залишку коштів на банківських депозитах.