В США перехопили невідомий аеростат

Військові США відстежують літальний апарат, що пролітає над західною частиною країни.

Про це повідомляє телеканал CBS News.

Як зазначають джерела телеканалу, об’єкт не становить загрози, проте його походження та призначення поки що невідомі.

Невідомий апарат рухається у східному напрямку під впливом повітряних потоків, повідомляє телеканал. Раніше вдень об’єкт було помічено у небі над штатом Колорадо. Присутність апарату в небі викликала достатню стурбованість для того, щоб військові підняли авіацію для вивчення, згідно з даними одного із джерел телеканалу.

На початку лютого 2023 року влада США виявила над континентальною частиною країни китайський аеростат на висоті, яка значно перевищувала стандартні параметри для комерційних авіаперевезень. Як стверджується, він не був загрозою для людей на землі. Пізніше американські ЗС збили в межах повітряного простору Сполучених Штатів цю “розвідувальну повітряну кулю”, яка, як вважає Пентагон, займалася “збором важливої інформації”. У зв’язку з цими подіями держсекретар Ентоні Блінкен відклав візит до Китаю.

МЗС Китаю висловило протест проти нападок та наклепу з боку Вашингтона. Як пояснили у Пекіні, китайський метеорологічний зонд опинився в американському повітряному просторі випадково.

Джерело