ВПС США завдали потужних ударів по техніці хуситів у Ємені

У ніч з 8 на 9 лютого, ВПС США завдали ударів по чотирьох безпілотних надводних кораблях і семи мобільних протикорабельних ракет.

Сили Центрального командування США продовжують активно протидіяти загрозам хуситських повстанців у Ємені. У ніч із 8 на 9 лютого, ВПС США завдали нових ударів по об’єктах хуситів у Ємені.

Про це повідомляє Центральне командування США у мережі “X”.

Центральне командування США повідомляє, що востаннє було проведено сім ударів по чотирьох безпілотних надводних кораблях і сім мобільних протикорабельних ракет, які готувалися до запуску в Червоному морі.

Дії Центрального командування були мотивовані небезпекою, яку представляли дані ракети та кораблі для американських військових судів та торгових суден, що у регіоні. Ця операція була спрямована на захист інтересів США та їхніх союзників у регіоні від можливих нападів та погроз.

Лідер хуситів у Ємені, Абдель Малек аль-Хусі, заявив, що авіаудари коаліції, включаючи США та Велику Британію, по таборах повстанців не вплинули на їх військову міць. За його словами, кількість ударів за цей тиждень досягла 86, проте вони не змогли обмежити чи знизити боєздатність хуситів.