Німці закликають владу виділити мільярди євро на будівництво бункерів

Асоціація міст і комун ФРН закликала владу Німеччини виділити мільярди євро для реалізації заходів щодо захисту населення від можливих військових конфліктів, зокрема для будівництва нових бункерів.

“Безпека більше не є чимось само собою зрозумілим. Зараз важливо не тільки зробити обороноздатним Бундесвер (збройні сили ФРН), але важливо загалом забезпечити захист населення від військових загроз”, – заявив керівник асоціації Андре Бергхеггер медіагрупі Funke. “Для захисту цивільного населення нам протягом найближчих 10 років щороку необхідно як мінімум €1 млрд”, – стверджував він.

Бергхеггер закликав будувати більше бункерів. Він зазначив, що під час холодної війни в країні було понад 2 тис. бомбосховищ. “З них залишилося лише 600, які забезпечать захист приблизно 500 тис. осіб”, – уточнив голова організації. “Терміново необхідно повернути в експлуатацію занедбані бункери, і ми маємо побудувати нові, сучасні бомбосховища”, – вважає він. На його думку, у великих містах можна було б обладнати під них підземні гаражі та метро.

У п’ятницю під час візиту до Гельсінкі міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус висловився за посилення захисту цивільного населення до ФРН. За його словами, навіть під час холодної війни у ФРН бункери були призначені лише для 10% населення. Це питання, уточнив він, обговорюватиметься у кабінеті міністрів.

Джерело