СЕО ВУСО Андрій Артюхов: “Бізнес має підтримувати економіку та допомагати ЗСУ”

Умови воєнного стану поставили перед українськими підприємствами нові складні завдання, які включають підтримку економіки та допомогу ЗСУ. Сфера страхування також показала свою важливість в цих нелегких умовах. СК “ВУСО” успішно вдалося одночасно займатись своєю основною діяльністю та волонтерством. Про це розповів Голова правління СК ВУСО Андрій Артюхов під час свого інтерв’ю для профільного видання Forinsurer.

За його словами 2022 та 2023 роки буди однаково складними. Але СК “ВУСО” вже була загартована попереднім досвідом, тому фахівці добре знали, що треба робити в будь-якій ситуації. За словами Андрія Артюхова, компанія виділила для себе два напрямки: надання якісних послуг громадянам та постійна допомога Збройним Силам України, щоб наблизити перемогу.

Михайло Назарчук, що займає посаду Голови наглядової ради СК “ВУСО”, поділився своїми думками про успішне подолання компанією всіх викликів, що виникли внаслідок воєнних дій в Україні. Він підкреслив, що страхувальник щодня надає необхідну допомогу громадянам та чесно виконує перед клієнтами всі свої зобов’язання.

Андрій Артюхов додав, що головне завдання кожного українця полягає в тому, щоб сприяти перемозі. Власники бізнесу, за його словами, повинні підтримувати економіку України, але лише цього недостатньо. Відповідальність компаній набагато більша. Кожен підприємець повинен докладати максимальних зусиль, допомагаючи ЗСУ, які захищають Україну від агресії.

Починаючи з 24 лютого 2022 року, компанія та її працівники активно надавали фінансову допомогу, сума якої досягла суму 32 млн грн. СК “ВУСО” також підтримує військових, які тепер служать у ЗСУ після початку російської агресії, але раніше працювали в компанії.

Артюхов каже, що компанія регулярно отримує запити від військовослужбовців на різні потреби. Головним чином компанія передає ЗСУ дрони та автомобілі. За цей час ми придбали дрони “мавіки” для різних бригад, а також безпілотники “Небесна кара” з пультом керування для інноваційного підрозділу ТРО ЗСУ “Очі яструба”. Для добровольчого загону аеророзвідки “Карлсон” ми передали професійний квадрокоптер DJI Matrice 30T та додаткові акумулятори на суму 700 тис. грн. Також надали одному із саперних підрозділів 100 пристроїв для розмінування звільнених територій, повідомив А. Артюхов.

По словах СЕО СК “ВУСО” каже, вони акцентують увагу на допомозі ЗСУ автомобілями. Працівники компанії активно займаються волонтерством. Компанії вдалося налагодити успішний механізм пошуку та підготовки потрібних транспортних засобів. Для цього компанія має багато партнерів, які допомагають з пошуком та обслуговуванням потрібних авто. Інколи за допомогою звертаються волонтери. СК “ВУСО” робить все можливе, щоб закрити всі запити. На даний момент компанія вже відправила на фронт більше 50 авто для різних підрозділів.

Довідка про СК “ВУСО”. Компанія “VUSO”, заснована у 2001 році українськими інвесторами, визначається як надійний учасник ринку страхування. Це підтверджується рейтингом фінансової стійкості uaAA, присвоєним агентством “Стандарт-Рейтинг”. Компанія спеціалізується на автомобільному, медичному та туристичному страхуванні. За послугами до СК “ВУСО” звертаються як корпоративні, так і приватні особи.

VUSO дотримується всіх законодавчих вимог у своїй діяльності. У компанії наразі діють 50 ліцензій. СК “ВУСО” має 17 ліцензій на добровільне та 33 на обов’язкове страхування. Страхувальник робить все можливе для зручності клієнтів. Щоб забезпечити всім невідкладні послуги, на території України є 34 представництва та 2 філії. Також працює понад 20 центрів агентських продажів. Крім того, VUSO є членом Моторного транспортного страхового бюро України та Ядерного страхового пулу України. Також компанія входить до Київської Торгово-Промислової палати і Національної асоціації страховиків України

У липні 2023 року НБУ підтвердив прозорість структури ПрАТ “СК ВУСО”. Компанія активно впроваджує сучасні та якісні продуктові рішення, зокрема лідирує у сфері інтернет-страхування. VUSO також визначається своєю швидкістю та якістю IT-розвитку завдяки власним розробкам висококваліфікованих спеціалістів компанії.

Компанія постійно розширює коло партнерів, серед яких всі відомі фінансові установи України. СК “ВУСО” співпрацює з ПриватБанком, Укрексімбанком, Ощадбанком, Укргазбанком, Глобус Банком, КредоБанком, ПравексБанком, ОТП Банком, Таскомбанком, КомІнБанком, АкордБанком, ЮнексБанком, Рада Банком, Скай Банком та СЕНС Банком.