США вдарили по безпілотниках хуситів у Ємені

Американські військові завдали в середу чергового удару по території Ємену, цілями стали два безпілотники бунтівників-хуситів із руху “Ансар Аллах”.

Про це повідомило Центральне командування ЗС США (CENTCOM).

“Приблизно о 19:14 за часом Сани Центральне командування ЗС США в рамках самооборони завдало ударів по двох безпілотних літальних апаратах на території Ємену, що знаходиться під контролем хуситів”, – йдеться в повідомленні CENTCOM, опублікованому в X (раніше Twitter).

За словами командування, безпілотники “являли безпосередню загрозу комерційним судам та кораблям ВМС США у регіоні”.

Після загострення конфлікту в секторі Газа рух “Ансар Аллах” попередив, що завдаватиме ударів по території Ізраїлю і не дозволить пов’язаним з ним судам проходити через води Червоного моря та Баб-ель-Мандебської протоки, доки операція в палестинському анклаві не припиниться. З середини листопада минулого року хусіти атакували десятки цивільних суден у Червоному морі та Аденській затоці.

У відповідь на дії “Ансар Аллах” американська влада оголосила про формування міжнародної коаліції та підготовку операції Prosperity Guardian щодо забезпечення свободи навігації та охорони суден у Червоному морі.

Джерело