В ISW пояснили, чому українська армія відступає на Донеччині

Війська росії в ніч з 3 на 4 травня тактично просунулися на північний захід від Авдіївки Донецької області поблизу селища Архангельське після відступу з цього району українських військ. Про це повідомляється у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

В Інституті послалися на відеозапис, оприлюднений російським військовим блогером, на якому найманці російського батальйону “Лавіна” 132-ї мотострілецької бригади (1-й армійський корпус “ДНР”) піднімають прапор у селищі Архангельське. Аналітики вважають, що окупація цього селища вказує на те, що російські війська, ймовірно, контролюють Керамік та Новокалинове.

У ISW зазначають:

“Українські війська, можливо, вирішили обміняти простір на якийсь час, очікуючи прибуття масштабної допомоги від США на фронт у найближчі тижні – це рішення для недостатньо забезпечених ресурсами сил, які можуть оточити з флангу. Водночас, російські війська інтенсифікують наступальні операції, оскільки намагаються скористатися обмеженим тимчасовим вікном до прибуття західної військової допомоги.

Крім того, російські війська вже перекинули на лінію фронту на північний захід від Авдіївки чотири бригади Центрального військового округу продовжують перекидати додаткові сили в цей район. Російські війська, ймовірно, продовжуватимуть наступати на північний захід від Авдіївки, доки будуть існувати можливості для використання тактичної ситуації в цьому регіоні.