В зоні АТО тривають масові обстріли українських сил – брифінг Андрія Лисенка (ВІДЕО)

скачанные файлы (7)У зоні проведення Антитерористичної операції триває напружене військове протистояння між російсько-терористичними угрупованнями та підрозділами сил АТО.

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  Антитерористичної операції  полковник  Андрій Лисенко, тривають атаки терористів на аеропорт «Донецьк», в тому числі з застосуванням важкої артилерії. Зокрема, о учора о 16:30 бандформування вели вогонь з РСЗВ БМ-21 «Град» прямо з житлових кварталів.

Попри масові обстріли терористами українських позицій нашим військовим вдалося захистити  цей стратегічно важливий об’єкт від захоплення бойовиками. Незважаючи на інтенсивний вогонь противника, проходить евакуація поранених. За необхідності для доставки важкопоранених до медичних закладів буде задіяна авіація.

Також терористи не припиняють вогонь по позиціях сил АТО з реактивних систем залпового вогню, артилерії і мінометів у Артемівському, Мар’їнському, та Ясинуватському районах Донеччини, а також Попаснянському районі Луганщини.

Терористи продовжують ведення авіарозвідки наших позицій. Так, протягом доби українські прикордонники зафіксували розвідувальний політ ворожого безпілотника над н.п. Карлівка у Донецькій області.

Ремонтні бригади відновили електропостачання в 16 населених пунктах Волноваського і Тельманівського району Донецької області, а також підключили до живлення  9 повітряних ліній електропередачі та 6 підстанцій.

За оперативною інформацією, ватажки бандформування «ДНР» прийняли рішення у примусовому порядку залучати до лав незаконних збройних формувань працівників комерційних структур, що функціонують на тимчасово окупованій території і не фінансують терористів.

За останню добу загинуло 4 українських військових, 32 було поранено.