Швеція знімає коронавірусні обмеження для всіх країн

За повідомленням міністерства Юстиції Швеції, заборона на в’їзд у країну для мандрівників із держав, що не входять до ЄС/ЄЕЗ, не буде продовжена і спливає 1 квітня 2022 року. Це також означає, що при в’їзді до Швеції буде знято вимогу про пред’явлення сертифікату про щеплення та тести.

З метою запобігання поширенню covid-19 у Швеції у березні 2020 року було запроваджено тимчасову заборону на в’їзд для іноземних громадян, які виїжджають з країн, що не входять до ЄС/ЄЕЗ. Він постійно продовжувався і поточна заборона на в’їзд діє до 31 березня 2022 року.

Агентство охорони здоров’я Швеції вважає, що обмеження на в’їзд з точки зору інфекційного контролю більше не є пропорційним заходом.

З 1 квітня 2022 року ковід-19 більше не буде віднесено до загальнонебезпечних та соціально небезпечних захворювань. Хоча пандемія ще не закінчилася, вона вступила в нову фазу завдяки високому охопленню вакцинацією у поєднанні з тим фактом, що ризик серйозного захворювання нижчий для домінуючого в даний час варіанта вірусу омікрон.

Джерело: dip.org.ua