У британській розвідці назвали найближчу мету настання військ РФ на Донбасі

ЗСУ на Донбасі продовжують відбивати спроби армії Росії штурмувати Вуглегірську електростанцію. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

За даними британської розвідки, російська артилерія, як і раніше, зосереджена в районах навколо міст Краматорськ та Сіверськ. Також у відомстві додали, що Росія збільшила використання ракет ППО як допоміжний засіб для наземних атак через гостру нестачу спеціалізованих ракет для наземних атак.

Крім того, Росія від початку вторгнення розгорнула стратегічні системи ППО С-300 і С-400, призначені для знищення літаків і ракет на великих відстанях, недалеко від України.

У розвідці уточнили, що ця зброя має відносно невеликі боєголовки, призначені для знищення літаків. Однак вони можуть становити значну загрозу військам у відкритих і легких будинках, при цьому навряд чи проникнуть через укріплені конструкції. У Міноборони Британії наголосили:

“Існує висока ймовірність того, що ця зброя не потрапить до намічених цілей і призведе до жертв серед цивільного населення, тому що ракети не оптимізовані для цієї ролі, а їх екіпажі мало підготовлені для таких місій”.