Експерт пояснив, на що чекати Україні від військ рф на 24 серпня

На даний момент існує велика ймовірність того, що в День Незалежності України 24 серпня армія РФ може вдатися до обстрілів українських міст, але говорити про якийсь масований обстріл саме 24 серпня не варто, оскільки загроза таких ударів є щодня. Про це заявив військовий експерт Михайло Жирохов у коментарі РБК-Україна.

Так, коментуючи паніку в країні та в соцмережах, він зазначив:

“Це більше схоже на нагнітання ситуації, бо такі “обстріли” очікували на 2 або 9 травня, 24 червня, адже цього дня парад у росіян. Тобто таких дат багато. Але щоб для таких масованих обстрілів я вважаю, що у РФ вже немає сил і коштів, але якісь провокації будуть, навряд чи на всю країну, але, швидше за все, вони можуть спробувати вдарити по Києву”.

Жирохов додав, що з огляду на посилення ППО ЗСУ ризик того, що армія РФ може влаштувати масштабну провокацію дуже невелика:

“Не виключені провокації, в яких РФ потім звинуватить Україну. Тому що вже повідомлялося про так званий “суд” у Маріуполі, і про те, що там може бути підрив чи обстріл, який спишуть на Україну тощо. Тобто такі обстріли можуть бути щодня, не лише 24-го числа. Будь-якого дня провокації не виключені”.