Бетономішалка: на що варто звернути увагу під час покупки

Розпочинаючи будівництво, господарі стикаються з проблемою швидкого та економного замісу робочого розчину. Однак, ця праця досить трудомістка, і щоб не робити її вручну, можна скористатися таким пристроєм, як бетономішалка. Ця стаття допоможе вам розібратись з принципом роботи будівельного агрегата, й на базі цього обрати оптимальну модель.

Як працює бетономішалка

Умовно бетонозмішувач складається з двох основних вузлів, які є стандартними для всіх моделей:

  1. Змішувальний механізм.
  2. Ємність для бетонного розчину.

Принцип роботи агрегата полягає в наступному. Всі необхідні для бетонного розчину компоненти засипаються в приймальний резервуар, після чого надається рух лопатям. Їх основне завдання — протягом 5-15 хвилин перемішувати вміст до моменту досягнення ним однорідного стану. Час вимішування бетонної маси залежить від:

  • її об’єму;
  • потужності апарата;
  • необхідної густоти розчину.

По закінченню вимішування бетономішалка автоматично зупиняється. Готовий бетонний розчин переливається в підготовлену заздалегідь ємність шляхом перекидання основного резервуара.

Це важливо! Сучасні моделі бетономішалок мають двоконусний барабан, який не дозволяє суміші ковзати по стінках, що забезпечує швидке утворення максимально однорідної за консистенцією субстанції. Завдяки цьому в агрегаті можна швидко замісити не тільки бетон, але й інші будівельні суміші.

Основні критерії вибору

Щоб обрати оптимальну для роботи модель будівельного пристрою, варто мати мати уявлення про його технічні характеристики. Тому під час покупки бетономішалки важливо врахувати наступне:

  1. Об’єм барабану. Користувач має розуміти, що обсяг ємності й продукції, одержаної в результаті, буде суттєво відрізнятися. Після перемішування сухих інгредієнтів та рідини обсяг готової суміші буде становити ⅔ від усього задіяного об’єму. До прикладу, у бетономішалці місткістю 130 літрів корисний об’єм складатиме приблизно 85-87 літрів — усе залежить від кута нахилу пристрою.
  2. Потужність двигуна. Непрофесійні моделі розраховані на потужність 220 В. Професійні варіанти потребують більш суттєвої напруги, яку не завжди можливо створити в домашніх умовах.
  3. Тип перемішування. Виділяють два типи перемішування: гравітаційне й примусове. В першому випадку суміш готується за рахунок руху оберту барабана, всередині якого знаходяться лопаті. У випадку з примусовим типом перемішуванням барабан в установці залишається нерухомим — рух лопатей забезпечує двигун.
  4. Метод приводу: бетономішалки бувають ручні та електричні.

Питання про те, яку бетономішалку вибрати, у кожному випадку суто індивідуальне й залежить від багатьох факторів: об’єму будівництва, бажаної швидкості замісу розчину, фінансових можливостей. У будь-якому випадку робоча суміш, яку можна виготовити за допомогою пристрою, перевершує за якістю розчин, який був зроблений механічним шляхом.

Якщо у вас залишаться питання, досвідчені консультанти інтернет-магазину Алло допоможуть вам підібрати оптимальний варіант обладнання.