Енергоефективні функції пральної машини: особливості та значення

Сучасні користувачі при виборі пральної машини все частіше звертають увагу на клас енергоефективності. Цей параметр показує не тільки витрати енергії в процесі роботи побутової техніки, але й впливає на загальну тривалість експлуатації машини. У чому особливості енергоефективних пралок та їх функцій, розберемося далі.

Що означає економний режим для пральної машини

Виробники постійно покращують технології, а техніка стає дедалі ефективнішою. Найбільш енергоефективними сьогодні вважаються моделі з маркуванням А+, А++, А+++ – вони забезпечують економію електроенергії на 10, 30, 50 і більше відсотків. Цілком очікувано, така пральна машина в Одесі або будь-якому іншому місті України коштує дорожче бюджетної. Але вона не лише дозволяє значно економити ресурси, а й служить набагато довше простих пралок (приблизно 15–20 років).

Економний режим у пральній машині – функція, яка забезпечує мінімальну витрату електроенергії та економію часу. Що також дуже важливо для сучасної господині. Якщо потрібно привести до ладу речі швидко, але ефективно, це ідеальне рішення. Прання в економному режимі скорочує тривалість процесу очищення (приблизно до 25–30 хв), знижує споживання ресурсів – води та електроенергії. За цей проміжок часу білизна або речі, завантажені в пральну машину, проходять всі необхідні цикли обробки – прання, полоскання, віджимання.

Різні виробники неоднаково називають режим економії в пральній машині: «Економія/ефективність», ECO+, «Щоденне прання», «Нові речі» та ін. Є спеціальні досить цікаві рішення, наприклад, програма «Бавовна Еко». У її основі – спеціальний алгоритм обертання барабана, що враховує особливості тканини. Речі добре очищуються, і при цьому заощаджуються ресурси.

Особливості прання в економічному режимі

Хоча загалом зрозуміло, що економічний режим забезпечує мінімальну витрату електроенергії та води, природа такої економії залишається невідомою для звичайного користувача. Цей принцип реалізується завдяки кільком ключовим моментам:

  • нагрівання води до гарячого стану не відбувається – прання виконується за невисоких температур (економія електроенергії до 40%);
  • тривалість повного циклу скорочується до 25–30 хв;
  • ефективне очищення різних за типом та кольором тканин одночасно виконується завдяки оптимальній температурі води та спеціального алгоритму обертання барабана, особливостей його конструкції.

Виробники використовують різні можливості для покращення якості прання без збільшення витрат ресурсів. Великий вибір пралок з енергоефективними функціями представлений на allo.ua в Одесі. Таку техніку дуже вигідно купувати, якщо враховувати перспективу її тривалої експлуатації та кількість ресурсів/фінансів, які вона допоможе заощадити.