Матка карніка – особливості, переваги та порівняння

Бджоли характеризуються високою швидкістю розплоду, проте без збільшення кількості маток не обійтися. Наявні матки можуть загинути. Це може бути пов’язане з віком, невідповідним кліматом, неналежним доглядом, несподіваними перепадами температур та іншими причинами. Але набувають нових маток і для збільшення кількості пасік. Щоб правильно підібрати породу матки для майбутньої родини, а також дізнатися докладніше про матку карніка, слід звернути увагу на наведений нижче матеріал.

Порівняння матки карніка та бакфаст

 

Матку карніка було виведено з італійської породи та кіпрських трутнів. В результаті вийшла досить сильна матка, яка має сріблясто-сірий колір. Матка породи Бакфаст має схожі властивості. Це пов’язано з тим, що її вивели селекціонери зі схрещуванням тієї ж італійської породи та англійських медоносів.

Дані матки мають схожі параметри. Насамперед вони пов’язані з раннім медозбором. Обидві породи починають медозбір ранньою весною, коли здійснюється посів. Тому власники вуликів із цими сім’ями можуть розраховувати на багатий урожай. Також вони здійснюють збирання під невеликим дощем або у вологу погоду. До подібних параметрів можна віднести високу продуктивність і невибагливість.

До відмінностей можна віднести різну морозостійкість. Наприклад, ця порода здатна витримувати температуру мінус 20 градусів Цельсія. У той же час бакфаст не здатна витримувати низькі температури і вимагає додаткового догляду.

Переваги

Матка карніка досить невибаглива та має високі показники продуктивності. До її головних переваг можна віднести стійкість до різних захворювань та боротьби зі шкідниками. Так сім’ї здатні самостійно боротися з різними кліщами та восковою міллю. Це дозволяє недосвідченим пасічникам знизити рівень втрат при помилках під час робіт. Також матка здатна витримувати перепади температури. Однак найчастіше їх розміщують у середніх широтах європейських країн. Сім’ї здатні переносити велику кількість пилку на тривалій відстані. Це можливо завдяки своїй силі та гарному нюху.

Де придбати матку бджоли?

Купити матку бджіл карніка та бакфаст ви можете у інтернет-магазині «ПаркПлюс». У каталозі представлений широкий вибір маток різних порід. Під кожною маткою є докладний опис. Варто зазначити, що матка до продажу знаходиться у належних умовах. Вона отримує у достатній кількості поживні речовини та профілактику. Тому всі покупці отримують досить сильну матку, яка дозволить оперативно розпочати розведення сім’ї. Якщо у Вас є запитання, Ви можете зв’язатися з менеджером нашого інтернет-магазину. Він проведе консультацію та підбере оптимальне рішення для вас.