Як тепер працюватиме механізм виплати компенсації за комуналку

Деякі українці можуть претендувати на призначення субсидій для оплати комунальних послуг – це стосується тих, хто не може дозволити собі оплачувати комуналку за умови, що ці витрати перевищують 20% сукупного доходу сім’ї.

Про це повідомляють у прес-службі Міністерства соціальної політики.

Зазначається, що за новими правилами послугу можна оформити в Центрі надання адмінпослуг, в органах місцевої влади та в Пенсійному фонді.

“Передача функції виплати субсидій Пенсійному фонду дозволяє оптимізувати процеси виплат, зробити їх більш прозорими та ефективніше адмініструвати. Українці отримають виплати зручно та в повному обсязі”, – пояснюють у Мінсоцполітики.

Зазначається, що метою змін є забезпечення права людей на допомогу від держави за будь-яких обставин, особливо в умовах воєнного часу.

Подавати заяви до Пенсійного фонду можна з 1 грудня за допомогою веб-порталу або мобільного додатку Пенсійного фонду України. Крім того, заяву можна подати і через “Дію”. При цьому тим, кому субсидія вже призначена, звертатися нікуди не потрібно, переклад відбудеться автоматично.