У ЗСУ повідомили про зміну тактики ракетних ударів РФ та попередили українців

Росія може у перервах між масованими ракетними атаками точково обстрілювати Україну, намагаючись при цьому виснажити українську протиповітряну оборону. На цьому наголосила начальник Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Представник ЗСУ уточнила:

“Зараз навіть після масованих ракетних атак, коли всі вже звикли до того, що можна взяти певну паузу в 10-12 діб, поки вони готуватимуться – ворог не спить і почав тероризувати нас такими невеликими повітряними атаками”.

За словами Гуменюк, незважаючи на те, що Росія зменшила корабельне угруповання в Чорному морі до 11 суден, воно тримає напоготові три ракетоносії з 20 “Калібрами”:

“Це говорить про те, що вони продовжують тримати тиск на населення і абсолютно не виключаються точкові ракетні удари. Швидше за все, через погоду застосувати дрони їм не вдасться, але не слід розслаблятися, оскільки буває, що вночі вщухає поривчастість вітру, і саме ніч вони зараз використовують для застосування Shahed.

Також вона наголосила, що Росія змінила тактику ракетних ударів:

“Вони відслідковують і бачать результативність нашої ППО, яка зросла аж до 75-80% у протидії саме їх масованим ракетним атакам. Вони шукають тактику, коли зможуть знизити цей відсоток протидії нашій протиповітряній обороні. Тому вони дешевші Shahed використовують першими хвилями, щоб розвідати і знищити засоби ППО та виснажити систему спостереження, а вже потім запускають ракетні атаки”.