Будинки з панорамними вікнами: переваги рішення

Вікна панорамного типу прийшли в наше життя від французів, адже це саме вони полюбляють легкі, повітряні конструкції. Скління такого типу розміщується двома варіантами – по всьому периметру стіни або на більшій її частині, завдяки чому в будинку створюється відчуття неймовірного простору.

Слід відмітити, що проекти будинків з панорамними вікнами частіше за все роблять в тих місцевостях, де з віком буде видно ліси, водойми або красиві ландшафтні дизайни.

Переваги та недоліки рішення

Популярність такого виду вікон виникла через наступні переваги:

1. Бачення довкілля. Навіть найбільше вікно не подарує такого бачення, як панорамна установа на всю стінку.

2. Збільшення меж приміщення. Візуально при наявності панорамних вікон збільшується приміщення, начебто воно об’єднується з навколишнім світом. Це дуже помітно в невеликих будинках.

3. Інсоляція. Максимальный потік світла дарує новий рівень освітленості.

4. Приємність очам. Якщо дизайн приміщення має дуже темні тони – кімната не має похмурого вигляду.

Панорамні вікна не обійшлись без недоліків, наприклад:

1. Висока ціна. Рішення вибору таких вікон обійдеться в чималу купу грошей.

2. Складність монтажу. В цілях економії такі установки самостійно не встановити. Це все робиться з допомогою спеціальної техніки. Кінцевий результат та якість залежить від знань та досвіду майстрів.

3. Догляд. Вікно на всю стіну без драбини не вимити в одноповерховому будинку. Якщо будинок двоповерховий – без спеціалістів не обійтись.

4. Тепловтрата. В будь-якому випадку стінка є ефективним варіантом для збереження тепла в кімнатах. Кімната зі звичними вікнами буде комфортнішою зі сторони тепла. Якщо ж домівка з панорамною установкою – то для досягнення комфортної температури потрібна додаткова система опалення в приміщеннях.

5. Безпечність. Панорамні війна сильно приманюють шахраїв. Для забезпечення спокою необхідно додатково встановлювати ударостійкість скла, сигналізацію та інші засоби безпеки.

Підведення підсумків

Панорамні вікна вважаються справжнім мистецтвом дизайнерської сфери. Така установка радуватиме душу тільки в тому випадку, коли це не буде викликати фінансові труднощі.

Слід перш за все врахувати панорамне скління перед початком планування проєкту. Самостійно продумати все не вийде, спеціалісти своєї справи подумають про те, що треба збільшити навантаження на перекриття, опорні конструкції та додаткову систему опалення. Яким би прогресивним не було скло, стіна буде значно теплішою установою. Правильним рішенням буде встановити теплу підлогу або конвектор. Дуже добре було б придумати зробити панорамну кімнату з виходом на південь.