5 головних особливостей нітрилових рукавичок

Практично у всіх сферах діяльності від харчової промисловості до медичної галузі, для продуктивного та безпечного виконання завдань необхідні одноразові рукавички. Вироби з нітрилу мають безліч переваг, у тому числі висока хімічна стійкість, стійкість до проколів та порізів, гіпоалергенність. У цій статті розглянемо 5 особливостей, які вказують, що одноразові рукавиці нітрилові в каталозі Chila – найкращий вибір для простих та інтенсивних робіт.

Міцність – довговічність

Нітрилові рукавички забезпечують високий рівень захисту, оскільки вони приблизно в 3-4 рази міцніші за латексні. Стійкість до проколів та порізів робить їх відповідним варіантом для роботи з гострими предметами, в зонах, де можливий контакт з рідинами, які переносять патогени різних вірусів. Оскільки рукавички з нітрилу схвалені для медичного використання їх також носять хірурги, стоматологи, косметологи та інші медпрацівники. Після проколу матеріал одразу рветься, що знижує рівень ризику і робить очевидною необхідність замінити рукавички.

Гіпоалергенність

Нітрил – матеріал синтетичного походження, що виготовляється зі штучного каучуку, тому це безкомпромісна альтернатива латексу. Такі рукавички можуть використовувати без винятку всі співробітники, включаючи тих, хто страждає на алергію на натуральний каучук. Якщо у співробітників, не проявляється алергічних реакцій, використовувати нітрилові рукавички все ж таки вигідно, оскільки користувачі ЗІЗ також можуть контактувати з кимось, у кого є гіперчутливість до білків латексу.

Комфорт

Завдяки кільком хімічним сполукам, які застосовуються для виготовлення нітрилових рукавичок, вироби:

  • набувають форми руки;
  • не приносять дискомфорт при тривалому носінні;
  • не зісковзують з рук;
  • не провокують підвищене потовиділення.

Це допомагає знизити м’язову втому, забезпечуючи при цьому велику рухливість рук.

Вони також не містять пудри, тому використовуючи такі рукавички не потрібно турбуватися, що порошок потрапить на поверхню або рідину, наприклад, при роботі зі свіжим клеєм, фарбою або стоматологічними композитами.

Хімічна стійкість

Нітрилові рукавички забезпечують чудовий рівень захисту від широкого спектра рідин, включаючи миючі засоби, знежирювачі, абразивні матеріали, спирти, кислоти та біологічні рідини. Внаслідок цього ЗІЗ цього типу ідеально підходять для домашнього та промислового прибирання.

Термін зберігання та економічність

Нітрилові рукавички мають більш тривалий термін зберігання порівняно з вініловими або латексними, що знижує кількість відходів та витрати на закупівлю нової партії. Але щоб нітрилові рукавички в коробці залишалися придатними до використання якомога довше, зберігайте їх у приміщенні без прямих сонячних променів та далеко від джерел тепла. Великий вибір нітрилових рукавичок на сайті Chila.ua