Під прикриттям евакуації окупанти віджимають відпочинкові бази в курортному Бердянську.

Під виглядом розселення евакуйованих на базах відпочинку Бердянські окупанти віджиматимуть бази відпочинку та готелі. Ті, що ще не віджали.

Про це повідомляє місцевий ТГ-Канал “Бердянськ Сьогодні/Бердянськ Зараз”.

Так званий “уряд” колаборантів Запорізької області видав певну постанову про те, що на об’єктах, чиї власники не погодяться укладати договір на розміщення евакуйованих, запроваджується “зовнішнє управління”.

Або простіше, рейдерське захоплення, пише автор паблика.

При цьому власник про те, що йому пропонують укладати будь-які договори, може не дізнатися. Тому що повідомляти про це планують на сайті окупаційного органу. Якщо начебто не знайшли власника. Той, хто не відреагував протягом 24 годин, вважається ухилистом. Його майно відповідно переходить до окупантів. Вже знайома схема опрацьована на оголошеному майні безхазяйним.

Навіть власники баз відпочинку, які зареєстрували своє майно за російськими законами, зовсім не палають бажанням заселяти на свої об’єкти людей, яких з великою ймовірністю потім неможливо буде виселити. А розраховувати на якусь бюджетну компенсацію, коли колаборанти вже сидять на низькому старті, теж сумнівне задоволення, пише видання.