Бен Ходжес дав сумний прогноз щодо майбутнього Росії

росія весь період свого існування функціонувала як імперія, що пояснює диктатора при владі і агресію, що повторюється, з боку москви на адресу інших країн. Про це заявив відставний генерал НАТО Бен Ходжес в інтерв’ю NV до 500-го дня повномасштабної війни Росії проти України.

Так, відповідаючи на питання про майбутнє росії, він зазначив:

“Ми повинні пам’ятати, що росія завжди була імперією. Вона ніколи не була державою. Спосіб передачі влади всередині імперії — автократична структура. Ви отримуватимете таких людей, як путін, поки весь цей тип режиму не буде знищено”.

На думку Ходжеса, навіть після падіння режиму володимира путіна ліберально-демократичні країни світу не вестимуть справи з Росією:

“Хто б не прийшов після Путіна, він не може бути гіршим за нього. Він може бути таким же поганим, але не гіршим. Але хто б це не був, він також буде слабшим, тому що він успадкує розвалену армію. Він успадкує оборонну промисловість, що розвалилася. Він успадкує дипломатичну позицію, яку ніхто не поважає. Ніхто в ліберально-демократичних суспільствах не матиме з Росією справу».

При цьому він визнав, що все ще залишаються країни, які продовжують відносини з Росією, але уточнив:

“Звичайно, є країни в Африці та на Близькому Сході, які цілком задоволені співпрацею з москвою, але важко уявити, що [міністра закордонних справ рф Сергія] Лаврова знову запросять кудись до Європи з такою самою повагою, яку він мав до цього” .