Німеччина планує відправити у Червоне море фрегат в рамках місії ЄС

Німеччина хоче відправити фрегат до Червоного моря фрегат «Гессен» у рамках місії ЄС. Корабель має допомогти у відбитті нападів єменських хуситів та захистити морських рух.

Про це повідомило видання Die Welt з посиланням на джерела в Берліні та в Брюсселі.

Фрегат спеціалізується на протиповітряній обороні та має вийти в море 1 лютого. Він обладнаний радіолокаційною розвідкою, здатною одночасно виявляти 1000 цілей, зенітні ракети та ударні вертольоти.

Німеччина хоче взяти участь у місії ЄС із захисту морського руху в Червоному морі від атак хуситів, тому «Гессен» має стати одним зі щонайменше трьох фрегатів або есмінців, які, згідно з так званою концепцією кризового менеджменту Європейської служби зовнішніх дій, потрібні для розгортання у мінімальній кількості.

Нещодавно німецький фрегат провів шість місяців у подорожах у рамках зусиль НАТО в Північному морі та Арктиці для навчань і стримування росії.

Нова місія ЄС у Червоному морі має бути затверджена на зустрічі глав МЗС країн ЄС 19 лютого, а до кінця місяця вже розпочне роботу. Спочатку її мандат буде обмежено одним роком.