В Польщі мігранти напали на прикордонників

Декілька десятків мігрантів атакували патрулі польських прикордонників при спробі перетнути білорусько-польський кордон на річці Пшевлока.

Про це повідомила польська Служба охорони кордону.

“Група з кількох десятків іноземців намагалася прорватися до Польщі через прикордонну річку Пшевлока. <…> Іноземці поводилися агресивно: вони кидалися у бік польських служб гілками дерев та камінням для того, щоб таким чином розчистити собі дорогу”, – написано в повідомленні. на сайті відомства. Прикордонна служба зазначає, що інцидент стався увечері 6 травня, більша частина цієї групи мігрантів була змушена повернутися на територію Білорусі.

Це вже щонайменше третій напад на польські патрулі на кордоні з Білоруссю з початку місяця. 1 травня нелегальні мігранти двічі напали на патрулі польських прикордонників і військових, які допомагали їм, внаслідок чого двоє людей отримали поранення. За даними польської прикордонної служби, з 2 по 7 травня було зареєстровано 1383 спроби нелегального перетину білорусько-польського кордону. У квітні таких спроб було 5,3 тис.

Джерело