США призупинили постачання зброї Ізраїлю: названо ймовірні причини

Влада США минулого тижня призупинила постачання 3,5 тис. авіабомб Ізраїлю на тлі побоювань, що вони можуть використовуватися під час військової операції в місті Рафах у секторі Газа.

Про це телекомпанії CNN повідомив чиновник в американській адміністрації.

За його даними, йдеться про зупинення постачання 1,8 тис. бомб вагою 2 тис. фунтів (907 кг), а також 1,7 тис. бомб по 500 фунтів (близько 227 кг). “Особливо ми зосереджені на питанні застосування бомб вагою 2 тис. фунтів і тим впливом, який вони можуть вплинути на густонаселені міські райони, як ми бачили в інших частинах Гази”, – заявив CNN неназваний чиновник.

Як вказує газета The New York Times з посиланням на чиновників в американській адміністрації, президент США Джо Байден вперше з початку військової операції Ізраїлю в секторі Газа скористався зупиненням постачання зброї як інструмент тиску на політику єврейської держави. Зазначається, що цей захід став “ознакою зростаючого розколу між США та Ізраїлем щодо того, як ведеться війна”. Видання пише, що адміністрація США розглядає питання, чи слід зупиняти майбутні поставки, у тому числі комплектів наведення, які дозволяють перетворити звичайні бомби на високоточну зброю.

Джерело